Un președinte de doi lei … în plus!

Credeați că monarhia e prea scumpă? Ei bine, aflați că nu s-au pomenit în țara asta regi mai scumpi ca președinții. Și sunt din ce în ce nu mai scumpi. Anul acesta, instituția care nu a  produs decât 10-20 de gafe și un guvern pe care nu l-a cerut nimeni, va primi de la buget 56 de milioane de lei.

La standardul acesta n-are rost să facem comparații decât cu Casa Regală Britanică. Vi se pare o exagerare? Ia priviți cifrele: 37 de milioane de lire sterline pentru Coroana Britanică, 56 de milioane de lei noi pentru Administrația Prezidențiala din România. Și … după ce facem o înmulțire și două împărțiri, aflăm că:

  • un român dă 3 lei pe an pentru a avea președinte
  • un britanic dă … tot 3 lei pentru Coroană

Asta e singura asemănare. Deosebiri sunt ceva mai multe. Aș aminti doar că, la 4 sau la 5 ani odată, românul mai dă fără să știe (uneori având chiar impresia că primește ceva ulei și zahăr pe gratis) încă doi lei de fiecare familie, ca să aibă de unde alege un președinte pentru  liniștea noastră, sau un ucenic al călugărului Vasile, sau vreun marinar priceput să pună țepe în Piața Victoriei și să evite cu dibăcie cuburile de gheață în nopțile furtunoase de la Cotroceni. Iar ultima oară am putut să-l alegem cu entuziasm pe însuși Santa Klaus.î

Vreți să știți cât v-ar costa reinstaurarea monarhiei în România? Absolut nimic. Ba chiar ați păstra în buzunar cel puțin 2 lei în plus în fiecare an.

Și acesta ar fi cel mai neînsemnat câștig.

Recapitulare:

1 leu pentru monarhie sau 3 lei pentru președinție?

 

Reclame

3 gânduri despre “Un președinte de doi lei … în plus!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s