Ar mai fi o şansă

Anul acesta am avut ocazia să comparăm două feluri de sărbătorire a zilei de 1 Decembrie: câti oameni au vrut să împartă un zâmbet, o sperantă, o floare cu Principesa Mostenitoare si câti au mai crezut că e un act patriotic să urmăresti o paradă militară crispată.

Au fost mult mai multi pe traseul Trenului Regal – la Severin, la Filiaşi, la Craiova (foto – sursa aici), la Slatina, la Titu.

Principesa Margareta a demonstrat că poate uni si inspira oamenii asemenea Reginei Maria.

Si fiindcă am pomenit-o pe marea noastră regină, cum e posibil ca an de an sa nu-si aminteasca nimeni, la parada militară, de Mama Rănitilor? Armata română ar putea sa înceapă defilarea în ziua de 1 Decembrie chiar cu unitatea care este succesoarea Regimentului 4 Roşiori, al cărui comandant onorific in aeternum ar trebui să rămână Regina Maria.

_DSC7092

Trenul Regal a refăcut anul acesta drumul lui Carol I la venirea în România, acum aproape 150 de ani. Principesa Margareta a declarat, nu o dată, că modelul său politic este Carol I. Si nu sunt doar vorbe. Chiar fără a beneficia de un statut oficial, Principesa a contribuit cu tenacitate in ultimii 25 de ani la crearea de institutii si modele de buna practica in  educatie, cultură, solidaritate socială si dezvoltare durabilă în România.

Oamenii care au întâlnit-o pe Principesa Mostenitoare mai au inca o sperantă pentru România. Dacă România se va mai uni vreodată, are nevoie de un zâmbet si o speranta puse peste o istorie adevarată, nu de o parada zgribulită, care nu are cui da onorul pentru că ultimul Mareşal al României e încă în exil.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s