Timpul impostorilor

Noul prim-ministru desemnat a reușit chiar din prima declarație să mintă mult și să mintă prost. Un record de minciună și prost gust a fost atins în fraza în care ni l-a prezentat pe domnul Andrei Baciu, propus pentru funcția de ministru al sănătății.

„Un tânăr medic chirurg, cu experiență în străinătate, dar și experiență în managementul spitalicesc”, așa îl descrie domnul Cioloș pe domnul Baciu.

După primele trei cuvinte totul e minciună.

  1. Domnul Baciu nu e chirurg. Nici măcar pe jumătate. A făcut abia doi ani și două luni dintr-un rezidențiat în chirurgie cardiovasculară care durează șase.
  2. În ce țară din lume doi ani de stagiu ca intern într-un spital ar fi descriși pompos ca „experiență în străinătate”?
  3. Experiența în managementul spitalicesc a domnului Baciu este zero. A făcut un curs de 4 luni la Școala Națională de Sănătate Publică și Management Sanitar din București. În orice CV decent asta se pune ca educație, nu ca experiență.

Cam așa arată minciuna tehnocrată. Dar ce așteptări să am de la premierul scos din buzunar de impostorul de la Cotroceni? „Impostor” este folosit aici fără ură sau părtinire în sensul său cel mai propriu: cel care caută prin minciuni și prefăcătorie să treacă drept altcineva sau care ocupă locul altcuiva.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s