25 de ani de orbiri electorale (6)

2009 – Anul XX al Republicii Minciunii

3 noi recorduri mondiale ale presedintelui republicii minciunii:

  • in premiera mondiala, dupa succesul unei motiuni de cenzura, a refuzat sa desemneze un premier care avea in spate o majoritate evidenta (numele lui era  … Klaus Iohannis!); a tras de timp cu propuneri aberante, cu singurul scop ca alegerile prezidentiale sa fie organizate de guvernul sau
  • in premiera mondiala, alegerile prezidentiale au fost organizate de un guvern demis prin motiune de cenzura, dupa termenul constitutional de 60 de zile in care putea sa gireze afacerile curente.
  • in premiera mondiala, presedintele nou ales (dar tot cel vechi) a desemnat pentru formarea noului guvern pe cel care tocmai fusese demis prin motiunea de cenzura; desigur, nu inainte de a-i face rost de o majoritate parlamentara prin cumparare en gros

A, ar mai fi de mentionat prima reactie a presedintelui care a castigat alegerile in 2009: „I-am ciuruit!”

2010 (Anul XXI) – Anul in care presedintele a fost jucator pe tot terenul: presedinte, prim-ministru si tot ce a mai vrut sa fie. El era Alesul. Cum sa pui la indoiala legitimitatea absoluta a unuia care a fos ales la o diferenta de … 80 000 de voturi!?

2011 (Anul XXII) – Presedintele absolut incepe sa creada in propria grandoare si e iritat ca „unii” vor sa sarbatoreasca „Anul Regelui” (Majestatea Sa implinind in acel an 90 de ani). Asa ca pune lucrurile la punct: el, presedintele, daca ar fi fost rege (in 1947, cand inca nu se nascuse!), mai bine s-ar fi lasat impuscat decat sa abdice, spre deosebire de „unul care a fost sluga la rusi”.

Presedintita acuta a intrat in faza cu febra mare, delir si halucinatii.

Iata o poza care ar fi putut fi alternativa civilizata la balamucul din 2009: Klaus Iohannis, desemnat de suveran pentru a forma noul guvern in urma constituirii unei noi majoritati in Parlament.

Poza e, din pacate, din 2014. Regele e, desigur, tot rege. România e, din pacate, tot o republica a minciunii. Iar Klaus Iohannis joaca rolul de presedinte al acestei republici, in loc sa fie prim-ministru al Majestatii Sale.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s