25 de ani de orbiri electorale (2)

1995 – Anul VI al Republicii Minciunii

Moartea lui Corneliu Coposu provoacă o mare emotie natională. Puterea refuză să-i organizeze funeralii nationale, dar sute de mii de oameni îl conduc pe ultimul drum. Puterea refuză să permită participarea Regelui Mihai la funeralii. Oamenii le primesc cu căldură si speranta pe Regina Ana si pe Principesa Margareta. Se poate spune că Seniorul a contribuit de dincolo de moarte la victoria Conventiei Democratice in alegerile din anul urmator.  Numai că invingatorii au uitat prea curând cât datorează viziunii politice a lui Corneliu Coposu si i-au urmat crezul doar pe jumătate. Si era o formula de o simplitate clasică:ccop

Odată cu scăparea noastră de cripto-comunism, cred că vom realiza şi restaurarea unei normalităţi în România, care se va putea face prin Monarhie şi instituţiile democratice.”

con961996 (Anul VII) – An electoral. Alegerile prezidentiale sunt câstigate de Emil Constantinescu, cel care spunea, inainte de alegeri, că ar vrea ca in timpul mandatului sau să predea puterea Majestătii Sale Regelui Mihai. Din păcate, după ce a fost ales s-a îmbolnăvit… de presedintita!

1997 (Anul VIII) – Regele primeste pasaport romanesc si … cam atat. La aeroport este asteptat de primul-ministru, ca si cum presedintele considera ca are acum un rang mai inalt; asa ca il primeste la Palatul Cotroceni (nerealizand probabil ridicolul situatiei – sa-l primesti pe Rege in casa in care a crescut si sa pretinzi ca tu esti gazda!)

1998 (Anul IX) – Presedintele cedeaza santajului politic al PD si numeste un nou premier, fortand demisia guvernului anterior.

1999 (Anul X) – Presedintelui i se demonstreaza înca o data, daca mai era nevoie, că nu conduce nimic. Are loc a sasea mineriadă, in timpul careia minerii inving fortele de ordine in timpul unei batalii demne de evul mediu.

(va urma)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s