25 de ani de orbiri electorale (1)

1990 – Anul I al Republicii Minciunii – „Iliescu apare, soarele răsare” (nu, nu e banc, e o lozincă strigată de multe ori la mitingurile FSN). Ion Iliescu a fost ales la 20 mai cu 85% din voturile exprimate. La nici o lună după această victorie … „bandele legionare devastează Bucureştiul!” ????!!!! Şi clasa muncitoare vine să facă ordine???!!!

Nu e clar la care soare se referea lozinca? La cel din „46, fireşte! Soarele alegerilor libere care au dus la instaurarea republicii sovietice!

1991 (Anul II) – Putea să fie anul Unirii. Dar aleşii de la Bucureşti aveau alte conturi de reglat. La sfârşitul anului suntem chemaţi să votăm constituţia, care stabileşte că România va fi republică în vecii vecilor. Un amendament propus de Alexandru Bârlădeanu, fost membru al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice, ajuns Preşedinte al Senatului României prin votul „liber” de la 20 mai 1990.

1991

1992 (Anul III) – Anul în care minciuna numită republică iese la suprafaţă. Întoarcere triumfală a Regelui. Şi totuşi, „soarele” iese din nou victorios în alegeri.

1993 (Anul IV) – nu sunt alegeri, dar minciuna electorala e la cote maxime – si la putere si in opozitie se afla urmasii FSN: PDSR (factiunea Iliescu a FSN) si PD (FSN, aripa Roman). Niciunii nu  sunt rosii – ambele factiuni au sigle albastre! Trandafiri albastri!

Image result for sigla fsn PD

1994 (Anul V) – Fara evenimente cu impact electoral. Oricum, atentia a milioane de români era indreptata spre prabusirea schemei piramidale Caritas. Intre timp, PDSR guverna practic fara opozitie si isi permitea sa il impiedice pe Rege sa intre in tara. Doar cativa parlamentari din opozitie au venit la aeroport sa protesteze. Culmea, Ion Iliescu ne propunea, chipurile, modelul suedez! (fara rege, desigur!).

(va urma)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s