Numărătoare inversă: 2…1…0…10 Mai

Sunt două Românii, una, sau niciuna?

La fiecare rând de alegeri sunt două Românii. Şi fiecare pretinde că jumătatea adversă nu face parte din România. Că trebuie eliminată pentru a însănătoşi România.

Fiecare dintre noi a fost cel puţin o dată în ultimul sfert de secol „exclus” dintre români de către cealaltă tabără. Şi fiecare dintre noi a exclus pe alţii.

Toate rotaţiile au fost făcute. Şi, după atâtea Românii „salvate”, „asanate moral”, „ale bunului simţ”, „dezticăloşite”, date în arendă Europei sau „luate înapoi”, suntem ameţiţi. Unde e România?

Ni s-a spus, de către toţi cîştigătorii alegerilor, că da, republica tuşeşte groaznic, dar vom mobiliza poporul muncitor, sau cei „15 mii de specialişti”, sau justitia independentă şi o vom vindeca.

Monarhia? a) E doar o relicvă a trecutului! b) Da, ar fi fost bine, dar acum nu e momentul! c) Niste venetici, niste tradatori! Cam astea au fost refrenele.

Şi totuşi, unde e România? La dreapta, la stânga? Sau e încă în exil, mai ales interior? Ar fi timpul să ne întoarcem, noi exilaţii din interior, altminteri nu vom mai avea unde. Cele două Românii tind rapid spre niciuna.

10 Mai poate fi şansa reîntemeierii unei Românii. Nu nouă, nu bogată, ci adevărată. România adevărată e una singură. Şi nimic nu se clădeşte pe minciună. Doar adevărul ne face liberi.

„Şi noi liberi ne făcurăm/ Într-o zi de 10 Mai” (Vasile Alecsandri)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s