O curiozitate: Aprilie – luna monarhilor din UE

Şase din cei 7 monarhi constituţionali din Uniunea Europeana sunt născuţi în luna aprilie. Probabilitatea ca asta să fie numai rodul întâmplării este de 1 la 400 000.

3 dintre ei sunt născuti în cel 2 zile de la mijlocul lunii: Regele Filip al  Belgienilor şi Marele Duce Henri de Luxemburg – pe 15, Regina Margareta a II-a a Danemarcei – pe 16.

Regina Margareta a II-a a Danemarcei sărbătorit 75 de ani de viaţă având ca invitati patru suverani: Carl XVI Gustav al Suediei, Willem Alexander al Olandei, Filip al Belgienilor (toţi trei născuţi în aprilie) şi Felipe VI al Spaniei.

75E interesant că în seara dineului de la castelul Christiansborg, Regele Filip al Belgienilor împlinea 55 de ani. Într-un fel, acest lucru a fost marcat prin faptul că Regina Mathilde a purtat diadema-vedetă a serii, Diadema Provinciilor, etalată în forma completă, ceea ce se întâmplă doar în ocazii speciale. Regina Mathilde e a patra purtătoare a acestui simbol al unităţii belgiene.

Aprilie – Luna Regilor din UE (o simplă coincidenţă?). Şi mai e ceva: Şi primul Rege al României era născut tot în aprilie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s