25 de ani pentru România adevărată

18-ian-90La fel ca tatăl său, Principesa Moştenitoare răsplăteşte răul cu bine:

  • În anii „80 Securitatea se întrebuinţează serios pentru a bloca  angajarea Margaritei de Roumanie într-un post la Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Cum răspunde Principesa Margareta? În 1990 revine în ţară şi creează Fundaţia Principesa Margareta. Fundaţie care a desfăşurat programe de zeci de milioane de euro în ultimii 25 de ani – pentru copii, pentru bătrâni, pentru tinere talente, pentru mediu, pentru satele româneşti.

“Viaţa mea nu ar fi avut nici un sens dacă nu aş fi venit în România. La aeroport, când am coborât din avion și am pus ambele picioare pe pământ, m-am născut din nou în acel moment.”

  • Între timp, Securitatea în altă deghizare îl împiedica pe Rege să revină în ţară şi difuza, în zvonuri şi gazete de doi bani cu tiraje de sute de mii, mii de minciuni mizerabile despre Rege şi Familia Regală. Ce făcea Principesa? Descoperea altfel de români – români frumoşi şi generoşi cu care se va alcătui într-o bună zi o Românie adevărată.

„Cred că românii sunt generoşi… De când am venit prima data aici în anii ’90 am văzut cât de generoşi sunt.”

  • Republica minciunii (care îşi zicea fraudulos România) a produs oameni atât de mici că n-au vrut ca nunta fiicei celei mari a unui mare rege al României să aibă loc pe pământul ţării lui. Cum a răspuns Margareta a României? Devenind o emblemă a unui alt fel de Românie: de la Regina Marii Britanii până la Preşedintele Republicii Franceze, de la City of London până la Preşedinţia Republicii Cehe, toţi se consideră onoraţi să o invite sau să fie invitaţii Alteţei Sale.

Şi a continuat să descopere România caldă şi adevărată, cea care îi izolează încet, dar sigur, pe cei care se mai bălăcesc în minciună.

„Romanian society surrounds the Royal Family with much warmth, love and trust. My co-nationals feel that the King and his family represent best the identity and the ideals of the Nation. This belief is shared with intensity by the country’s young generation.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s