Un exil care nu se mai termină

Regele nostru a răsplătit întotdeauna răul cu bine.

  • A crescut departe de mamă pentru că reprezentanţii naţiunii nu au avut forţa morală de a-i spune lui Carol al II-lea,  „Aiasta nu se poate, Majestate”, atunci când acesta a exilat-o pe Regina-Mamă Elena (în 1932). Şi cum a răspuns Mihai al României? Punându-se la dispoziţia ţării în cel mai greu moment al istoriei ei. Pentru ca apoi, la 23 august 1944, să facă aproape de unul singur actul care a salvat România de la dispariţia ca stat.
  • A fost exilat de apatrizii comunişti la 3 ianuarie 1948, în condiţii nedemne. Ce a făcut Regele? A continuat să fie „vocea care strigă în pustiu” într-o Europă care ar fi vrut să uite cum a fost trădată o jumătate de continent.exil
  • În 25 decembrie 1990 era ameninţat cu arma în timp ce încerca să ajungă la mormintele iluştrilor săi strămoşi îngropaţi la Curtea de Argeş. Cum a răspuns Regele? Continuând să spună că există şi un alt popor român decât cetele cu bâte care ne-au scos din Europa pentru un deceniu. Şi demonstrând asta prin vizita de Paşti din 1992
  • Dar pentru acele 3 zile de graţie s-a ales cu alti 5 ani de exil. Şi prea puţini dintre noi au avut forţa morală de a spune „Gata, tovarăşi, ajunge!” Ce a făcut Regele? S-a angajat, fără condiţii, să sprijine intrarea României în NATO.

Mihai I nu a uitat niciodată jurământul pe care l-a depus. El a rămas mereu Regele României. Noi am uitat de România şi o exilăm iarăşi şi iarăşi. Şi răsplătim binele cu rău.

Reclame

5 gânduri despre “Un exil care nu se mai termină

  1. Sper ca toata clasa politica romana sa inteleaga ca republica la noi ne tine in mizerie si este o prelungire a lui Stalin pana in zilele noastre. Vrem instituirea imediata a monarhiei. Traiasca Regele!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s