Un rege pentru oameni adevăraţi

15 noiembrieRegele Mihai şi Regina Ana sunt membri de onoare ai Asociatiei 15 noiembrie 1987. Încă din 1990. Asociaţia mai are un singur alt membru de onoare: Lech Wałesa.

La 15 Noiembrie 1987 a avut loc la Braşov o demonstraţie anticomunistă. Miliţia şi Securitatea au operat 300 de arestări. 61 de manifestanţi au fost deportaţi şi alţi 27 au fost puşi sub supraveghere la locul de muncă. Un om, Vasile Vieru, a murit în urma bătăilor din timpul anchetei.

Acordarea calitatii de membru de onoare nu a fost un act de complezenţă. Regele a vorbit lumii despre Braşov, atunci când muncitorii de la Tractorul au fost singuri în faţa represiunii.

Iar Asociaţia 15 Noiembrie a dat prima declaratie politică pe 10 Mai 1990, Ziua Naţională a Regatului României. Nu întâmplător. Pe 10 Mai 1990 (!), asociaţia a cerut să nu se organizeze alegeri prezidenţiale până când nu se va adopta o nouă constituţie.

Muncitorii care au înfruntat represiunea au fost şi au rămas monarhişti. Oamenii care şi-au riscat viaţa pentru adevăr stiu să recunoască onoarea şi adevărul.

Stie cineva de ce nu vorbeste nimeni despre 15 Noiembrie 1987 zilele acestea?

Reclame

Un gând despre “Un rege pentru oameni adevăraţi

  1. Pingback: Regele Mihai şi Regina Ana sunt membri de onoare ai Asociaţiei 15 noiembrie 1987 | Monarhia Salvează România

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s