Între sublim şi ridicol

La sfârşitul acestei săptămâni Majestatea Sa Regele împlineşte 93 de ani.

Mai înalt şi mai drept cu mintea şi cu trupul decât toţi cei care repetă de 25 de ani (!) că „e prea bătrân”.

Cu faţa mai luminoasă decât a unora mai tineri cu o jumătate de secol, dar îmbătrâniţi devreme în minciună, furt şi trădare.

Este aici, lăsat de Dumnezeu printre noi ca să ne amintească de măreţia la care am putea accede şi ticăloşirea noastră prezentă.

Şi să nu-mi spuneţi că nu suntem parte a acestei ticăloşiri – că doar „sistemul” e ticăloşit.

Amintiţi-vă:

 • Câţi români „ortodocşi” au votat în 1990 cu „salvatorii” care îl împiedicaseră pe Regele uns cu mirul cu care au fost unşi la vremea lor împăraţii Bizanţului să vină să petreacă Paştele în catedrala ctitorită chiar de el la Timişoara? Mulţi. Prea mulţi.
 • Câţi români „patrioţi” au votat în 1992 cu aceiaşi „salvatori” după ce văzuseră totuşi, cu ochii lor, diferenţa dintre un rege legitim şi iubit şi nişte tirani mărunţi? Mulţi. Prea mulţi.
 • Câţi români „monarhişti” au uitat de rege imediat după câştigarea alegerilor din 1996? Mulţi. Prea Mulţi.
 • Câţi dintre intelectualii „democraţi” care l-au votat în 2000 pe Ion Iliescu pentru a nu ieşi Vadim Tudor şi-au spus a doua zi in sinea lor „asta nu trebuie să se repete” şi au reînceput lupta pentru reinstaurarea monarhiei constituţionale? Puţini. Foarte puţini.
 • Câţi parlamentari din cea de-a patra legislatură „liber aleasă” a republicii s-au opus eternizării republicii în „Constituţia” din 2003 ? Puţini, foarte puţini. Câţi au denunţat fraudarea referendumului de validare din 2003? Niciunul.
 • Câţi dintre noi au ascultat liniştiţi fraza cinică „aveţi de ales între doi foşti comunişti” şi apoi s-au dus, fără alte întrebări, să-l voteze pe unul dintre ei în turul II în 2004? Mulţi. Foarte mulţi.
 • Câţi dintre cei care au votat pentru demiterea preşedintelui în 2012, după ce acel „preşedinte” a scuipat pe votul lor masiv au venit la Cotroceni să spună „nu mai vrem aşa preşedinţi”? Câţiva.

Şi acum? Acum iarăşi vrem să alegem „răul cel mai mic”? Răul ăla mai mic care se va face mare?

Oameni buni, ce e cu noi? Am auzit mai deunăzi un monarhist (fără ghilimele! chiar este!) zicând să mai aşteptăm 10-20 de ani, să ajungem să fim 90% (!) şi abia apoi vom pune (cu tact!!) problema monarhie sau republică.

Bine. De data asta nu voi mai urma asemenea sfaturi „de bun simţ”. Voi merge să spun în mod activ NU tuturor impostorilor care vor locul în care nu poate sta decât Majestatea Sa Regele, ANULÂNDU-MI votul.

Poate că vom fi o mie şi vom fi ridicoli.

 • Ridicoli că am crezut că pentru ortodocşi mai înseamnă ceva harul.
 • Ridicoli că am crezut că pentru patrioţi mai înseamnă ceva un rege care le-a păstrat o patrie.
 • Ridicoli că am crezut că pentru democraţi mai înseamnă ceva respectul faţă de  drepturile cetăţenilor, atât de clar la Majestatea Sa şi la urmaşii săi şi atât de clar absent la politrucii care conduc, fără drept, România.

N-ar fi aşa de greu să fim câteva milioane care introduc în urnă un vot cu trei ştampile. Şi să se anunte rezultatele:

8 milioane de voturi, dintre care:

 • 4 milioane de voturi nule
 • 2,2 milioane de voturi pentru „învingător”
 • 1,7 milioane de voturi pentru „învins”

Cine ar mai putea pretinde legitimitatea după o „victorie” în care majoritatea absolută a votanţilor s-au exprimat, fără echivoc, împotriva ta?

De la ridicol la sublim ar putea fi doar vreo câteva sute de paşi. Până la secţia de votare. Pentru a ştampila oficial ca NULĂ oferta de preşedinţi.

 

 

Reclame

Un gând despre “Între sublim şi ridicol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s