14 impostori pentru Cotroceni (5): Domnul Clipoceanu

Omul s-a declarat monarhist când  era în opozitie faţă de puterea neocomunista din primii ani 90.

Nu atât de monarhist încât să rişte să vină şi să protesteze la aeroport în 1994, când Regele a fost împiedicat să intre în ţară (aşa cum a făcut, spre onoarea sa, colegul său de partid, Dinu Patriciu).

Apoi a ajuns ministru şi a vorbit tot mai putin despre monarhie, luând modelul Constantinescu – ştiţi, acel preşedinte care a uitat că se angajase să îi redea Regelui locul cuvenit.

În următoarea opozitie (2000 -2004) a tăcut cu privire la monarhie. Şi de fapt, ce ar fi putut spune? Că i-au dat ocazia lui Ilici (el, Constantinescu şi toţi „pragmaticii” Conventiei Democratice) să joace din nou piesa preferată a fesenistilor – reconcilierea, de asta dată chiar cu Regele Mihai? Că au fost, ei „pragmaticii”, nişte iepuri fricoşi?

Ca prim-ministru a redevenit monarhist şi părea că aşa va rămâne. A fost, mă grăbesc s-o spun, un prim-ministru acceptabil. Şi, contrar aşteptărilor, spre onoarea sa, a rezistat vreme de 4 ani unui preşedinte toxic (probabil cel mai toxic dintre cei 4 de până acum).

Credeam că în aceste conditii monarhismul său a devenit o convingere solidă şi pragmatica (in sensul cel mai bun al cuvântului – ca se va implica in actiunile de restaurare a ordinii legitime).

N-a fost sa fie. S-a îmbolnăvit de preşedinţită. Ca urmare, a ales calea imposturii – zice că ar vrea să fie un altfel de preşedinte.

Altfel, adică schimbător după cum bate vântul, neloial?

Din respect pentru ceea ce a făcut într-adevăr bine ca prim-ministru nu i-am pomenit numele adevărat. În contextul acestor alegeri sau până când se vindecă de preşedinţită el va fi Domnul Clipoceanu, un impostor în rând cu ceilalţi.

Are sens să speri că Domnul Clipoceanu va fi „un altfel de preşedinte” când ai un Rege al României?

Domnul Clipoceanu spunea că nu putem astepta ca presedintele sa se califice la locul de munca şi se lăuda că are o experienta superioara celorlalti candidati în materie de conducere a unei tari (mai mult decat un primar, de exemplu!). Fals. Pentru îndeplinirea funcţiei de preşedinte experienţa Domnului Clipoceanu e zero, la fel ca si a celorlalti candidati.

Constitutia prevede pentru preşedinte atributiile unui rege. Aşa că există azi în România, Domnule Clipoceanu, trei persoane, şi numai trei, mai calificate decât toţi candidaţii (inclusiv domnia voastră) pentru a îndeplini cu brio acest rol regal: Mihai I al României (diferenţa de calificare faţă de oricare politician e uriaşă!), Margareta a României (diferenţa de calificare e vizibilă, iar diferenţa de devotament e zdrobitoare) şi Nicolae al României (chiar şi  AS are vreo doi ani de instruire relevantă pentru rol mai mult decât domnia voastră – repet, experienţa ca prim-ministru nu vă ajută deloc, ba dimpotrivă, aş spune că e un handicap!)

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s