14 impostori pentru Cotroceni (3): Şerifa Momaca

mo1Şerifa Momaca sigur a citit Constituţia. Asta e însă o circumstanţă agravantă: însemnă că nu e doar (tentativă de) ucidere din culpă (a statului de drept) ci omor calificat.

Şerifa se pune deci deasupra legii (fundamentale) şi enunţă un decalog (mult mai mistic decât cel original!) şi 100 (o sută!!) de – ţineţi-vă bine!!!- principii. Nu intru acum în detalii cum ar fi definiţia cuvântului „principii” şi cam câte asemenea principii poti sa pui la baza unei teorii (fie ea şi politică) – Euclid s-a mulţumit cu 5 axiome şi se pare că tot Universul nu are la bază mai mult de 6 constante!

Mă voi limita la decalogul cu care Şerifa Momaca vrea să înlocuiască mult prea banalul articol 80 din Constituţie, cu doar două alineate şi patru roluri atribuite preşedintelui.

Reluăm şi pentru şerifă ce zice Constituţia:

ARTICOLUL 80
(1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării.

(2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.

Iată ce ne propune şerifa:

„Să nu furi”, „Să nu minţi”, „Să nu calomniezi”, „Să-ţi respecţi părinţi” – parcă am mai citit poruncile astea undeva…

„Să nu plagiezi”? … aaa… păi tocmai ai plagiat, şerifo, dar puteai s-o faci mai cu fereală, nu să copiezi din cea mai citită carte a lumii.

Niciunul dintre cele 10 puncte ale şerifei nu vorbeşte despre rolul de mediator al presedintelui. Se vorbeşte mult despre „inmulţirea banilor”, „libertatea economică”, „cultivarea pământului”, adică despre atributii ale guvernului pe care şerifa ne anunţă senin că le va uzurpa.

Şerifa Momaca pare să creadă că numai ea nu fură, nu minte, nu trădează. Că e singurul reper într-o ţară de corupţi şi trădători (dacă nu mă credeţi, citiţi cele 100 de „principii”!).

Să nu ai alţi preşedinţi în afară de mine!

Cam ăsta ar fi mesajul pe care mi-l transmite  decalogul şerifei. O impostoare care vrea să ia locul „capului întors către cer al poporului”, aşa cum inspirat l-a numit un filosof  pe Rege (culmea, acelaşi care se va duce să o voteze, „cu duioşie”, pentru că ar fi „un păstor politic iubit de turmă”!).

O impostoare pentru că nu poate inspira iubire, unitate şi demnitate aşa cum poate face un rege. Nici măcar un preşedinte constituţional decent nu vrea să fie – domnia sa vrea să fie un justiţiar  în „Estul Sălbatic”. Iar filmul ăsta l-am văzut deja, cu multe reluări, în ultimii 10 ani.

 

Reclame

Un gând despre “14 impostori pentru Cotroceni (3): Şerifa Momaca

  1. Pingback: Cuvinte încrucişate (2): Idealuri şi idoli | Dan Ghenea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s