14 impostori pentru Cotroceni (1): Don Vito

Am luat la rând impostorii ce candidează la preşedinţie, în ordinea în care ei înşişi s-au repezit la BEC să se prezinte ca salvatori ai naţiei (cei mai de seamă duşmani fiind, desigur, ceilalţi salvatori ai naţiei!)

Au şi programe.

Iar al lui Don Vito începe chiar cu cea mai clară dovadă a imposturii. Zice aşa Don Vito:

„Ca preşedinte, vreau să promovez o nouă Mare Unire pentru români […] În actualul context, cred că România are nevoie de o nouă Mare Unire, la aniversarea celor 100 de ani de la desăvârşirea sa ca stat modern” ……
În documentul intitulat VP Preşedinte – Marea Unire a Românilor,  sintagma „Marea Unire” (da, da, chiar aşa, cu iniţiale majuscule!) apare de 15 ori. Nu e deci doar o figură de stil secundară, e chiar leitmotivul programului.
Ce vă spune despre impostură un text în care candidatul se vrea un al doilea Ferdinand, dar omite chiar numele Regelui Întregitor!? Numele Regelui Ferdinand nu apare într-un text în care se vorbeşte de 15 ori de Marea Unire!
După care Don Vito ne prezintă un proiect faraonic, în care preşedintele se ocupă de tot (cel mai adesea din perspectiva unui singur partid – cel din care vine preşedintele), de la educatie până la sănătate, de la economie până la justitie. Pe lângă Don Vito, Nicolae Ceauşescu avea ambiţii mărunte…
Hai să ne şi amuzăm puţin cu o peroraţie à la  Conu’ Leonida. De pildă, nu v-ar plăcea

un stat modern, implicat activ în viaţa celor care au nevoie de sprijin, dar discret şi corect cu cei care au nevoie doar de reguli clare şi durabile…
Ce avem noi aici? Două categorii de cetăţeni – unii care au nevoie de sprijin şi altii de la care iei discret (!) şi corect (!) taxele şi impozitele – şi un stat inteligent, care ştie el cum să-i deosebească!!!
Dar ca să vin şi cu argumentele forte ale imposturii lui Don Vito. Desigur, lucrez doar cu materialul clientului. Iată ce zice Don Vito despre
REALITATEA PE CARE VREM SĂ O SCHIMBĂM
  • ZGOMOT
  • CONFLICT
  • DEZBINARE
  • URĂ
  • BLOCAJ
  • POLARIZARE
  • COMPLEX DE INFERIORITATE

Şi Don Vito s-a gândit că el ar fi omul potrivit pentru a ne scoate din această realitate, fiind el imun la aceste rele ale societăţii din care provine. Dar numai după ce va fi ales preşedinte. Atunci toţi românii vor fi egali în faţa lui.

Luna asta însă mai are de luptat cu ceva duşmani ai poporului, susţinuţi de ceva mai mult de jumătate dintre cetăţenii care vor vota.

După campanie, în mod miraculos se va produce nu dezbinare, ci Marea Unire, nu-i aşa Don Vito?

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s