Ce e România?

1. România a fost mai întâi o idee. O idee în mintea unei generaţii. Generaţia de la 1848. Acea generaţie care a început prin a fi republicană şi, în mai puţin de 20 de ani, a avut salvatoarea idee a prinţului străin.

2. România a devenit apoi o emoţie. O emoţie care a mişcat poporul ce vorbea limba română, înflorind spectculos în ceea ce va fi o cultură europeană fecundă.

3. România a fost foarte repede un fapt împlinit. Împlinit prin lupta eroică la Plevna a armatei create şi conduse de Carol I.

4. România Mare a devenit un vis. Un vis transformat în realitate de armata de ţărani a lui Ferdinand Întregitorul. Ţărani cărora regele le-a promis şi le-a dat pământ.

5. România nu a mai avut niciodată, după generaţia de la 1848, adevăraţi oameni de stat. A avut însa trei mari regi şi un popor care a răspuns loialităţii lor cu loialitate.

Astăzi, ce mai e România?

Mai e România o idee care să preocupe minţile cele mai luminate? Mai e România o emoţie care să pătrundă în suflete? Mai avem conducători loiali României?

Iar noi, noi cui să-i fim loiali?

2 gânduri despre “Ce e România?

  1. Romània mare este ,mai intài de toate,ideea si creatia marelui Voievod Mihai Viteazul!Rusine sà và fie celor ce uità si pun pe seama altora ideile si izbànzile mari ale neamului romànesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s