Alteţă reală

repfMiercuri, 19 martie 2014, în cadrul unui eveniment oficial găzduit la reşedinţa ambasadorului Franţei în România, Alteţa Sa Regală Principesa Mostenitoare a semnat protocolul de colaborare intre Fundaţiei Principesa Margareta a României si asociaţia “les petits frères des Pauvres“, una dintre principalele organizații la nivel mondial în lupta împotriva izolării vârstnicilor.

Fundaţia Principesa Margareta a României a sprijinit, în decursul timpului, mii de vârstnici in lupta cu sărăcia şi cu singuratatea. Prin intermediul programului “Niciodată Singur”, Fundaţia doreşte să îmbunătăţească condiţiile de viaţă ale persoanelor cu vârsta peste 65 de ani aflate în risc de izolare socială prin stimularea solidarităţii intergeneraţionale şi mobilizarea comunităţii.

Peste 11.000 de ore au fost petrecute, în anul 2013, de voluntarii Fundaţiei, în compania vârstnicilor, în centre şi la domiciliul acestora în Bucureşti,  Brăila şi  judeţele Ilfov.

Cu ajutorul asociației “les petits frères des Pauvres”, programul “Niciodată Singur” se va extinde anul acesta în oraşele Ploieşti şi Constanţa.

(ştire preluată de pe http://www.romaniaregala.ro/jurnal/fundatia-principesa-margareta-a-romaniei-in-parteneriat-cu-asociatia-les-petits-freres-des-pauvres/)

Principesa Margareta este foarte respectată în Franţa. În Republica Franceză. La gala din 2005, la Paris, a Fundaţiei Principesa Margareta a fost prezent inclusiv preşedintele Jacques Chirac.

Fratele preşedintelui François Mitterand (Fréderic, celebru prezentator) e chiar un admirator de cursă lungă al Principesei. În interviul pe care i l-a luat pentru emisiunea Plaisir de France, transpare la fiecare frază această admiraţie. Fără să pronunţe nici macar o singură dată „altesse”, întrebările lui Fréderic Mitterand conturează un profil de alteţă reală.

Vă mai atrag atenţia asupra minutului 1:40 al părţii a doua a interviului. Prezentatorul spune că a privit ore întregi filmul revenirii Regelui Mihai în România.

Reclame

3 gânduri despre “Alteţă reală

  1. Pingback: Armonie, demnitate, responsabilitate | Dan Ghenea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s