Paza familiilor regale costă mult

Adevărat.

Obama’s bodyguard committed suicideDar oare cât costă paza preşedintelui SUA? Mai mult sau mai puţin decât paza familiei regale britanice?

Mult mai mult.

Să luăm un exemplu edificator. Preşedintele Obama a fost păzit în timpul unei vizite la Londra de peste 2000 de specialişti în securitate (aici nu am inclus cei 17 câini specializaţi – care au totuşi grad în armata SUA!). Regina avea la dispoziţie, pe tot teritoriul britanic, doar 400 de oameni având ca sarcină paza tuturor membrilor familiei şi a reşedinţelor.

Şi încă un lucru: aproape toţi preşedinţii folosesc maşini de serviciu blindate. Regii şi reginele au în dotare maşini blindate doar pentru uzul musafirilor … preşedinţi de republici!

4 gânduri despre “Paza familiilor regale costă mult

  1. Ok. Multumesc. Scuze, nu am stiut ca ati mai scris despre acest subiect. Intr-adevar, cheltuielile cu presedintia italiana tin de sfera sf-ului. Pe mine m-a amuzat ca exista, printre altele, cheltuieli cu „biancheria” care depasesc 300.000 de euro. Napolitano nu-si cumpara nici macar chilotii? Sau poarta doar chiloti firmati?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s