Taţii republicii minciunii (3)

Petre Roman. Un şmecheraş arivist. Dar chiar şi unui şmecheraş ar trebui să-i fie ruşine de aceste imagini (click aici), de la prima sărbătorire a zilei de 1 Decembrie ca zi naţională.

Dacă ar fi avut măcar un dram de fair-play ar fi regretat acele gesturi nedemne ne un prim-ministru. Nu a făcut-o niciodată.

Dar nu am de ce să mă aştept la scuze pentru 1 Decembrie 1990, când Petre Roman este ultimul dintre actorii principali ai anilor 90 care nu regretă cum s-a purtat cu Regele Mihai, atunci când l-a împiedicat să meargă la mormintele bunicilor săi de la Curtea de Argeş, în ziua de Crăciun a aceluiaşi an 1990; până şi Ion Iliescu şi-a cerut scuze în termeni fără echivoc. El nu.

Şi atunci, ce m-ar putea împiedica să cred că şi Kalaşnikovul îndreptat asupra maşinii în care se afla regele făcea parte din scenariul aprobat de primul ministru Petre Roman? Un plan de intimidare, cel puţin.

Un an mai târziu era adoptată constituţia unei republici instaurate cu banana şi bâta, puloverul roşu şi kalaşnikovul.

Reclame

2 gânduri despre “Taţii republicii minciunii (3)

  1. Este insuportabil acest video! Gandul ca Seniorul Corneliu Coposu a fost umilit astfel, este foarte dureros. Zambetul lui Petre Roman este foarte elocvent – securitatea era foarte puternica, iar comunistii de la putere isi faceau nestingheriti jocul.
    Petre Roman este prea compromis pentru a indrazni sa se apropie de rege!
    Regele Mihai este simbolul unei natiuni umilite, simbolul durerii neamului nostru, al neputintei de a eradica acest cancer politic numit comunism!
    Toti ne dorim ca regele sa reintre in drepturi, iar Monarhia sa salveze Romania, dar incepem sa ne pierdem speranta.

    • Monarhia va servi şi va servi cu asupra de masura România. Dacă România încă mai există. Iar dacă există, nu rămâne decât să-şi arate voinţa. Voinţa naţională. Nu uitaţi că un rege constituţional este rege prin mila lui Dumnezeu şi voinţa naţională. Mila lui Dumnezeu a coborât cu prisosinţă asupra acestui rege şi a urmaşilor săi la tron; dar dacă voinţa naţională nu se arată… Dumnezeu îţi dă, dar nu îţi bagă în traistă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s