23 ianuarie – ziua dezunirii

A fost ziua in care minciuna a fost glorificata si pusa oficial la temelia noului regim politic din România. Ziua in care am fost anuntati ca FSN (Frontul Salvarii Nationale) va fi noul partid-stat. Dupa ce timp de o luna sustinuse ca oamenii care faceau parte din structurile provizorii de conducere ale tarii nu vor participa la alegeri, ci vor asigura doar buna lor organizare, iata ca, „raspunzand cererilor venite din toate colturile tarii”, FSN a decis sa devina partid politic, fara sa renunte la monopolul puterii in stat.

Si ca sa dovedeasca sustinerea tarii, peste doar cinci zile a avut loc prima descindere a minerilor in Bucuresti. Ca sa apere FSN de „agresiunea” partidelor istorice. Si fiindca unii n-au inteles de bâtă de prima dată, au mai fost organizate, in urmatoarele 4 luni, inca doua mineriade…

Cam asa s-a nascut republica voastra „democratica”, tovarasi. Si vreti sa jucam hora unirii cu voi, cand pe 24 ianuarie 1990 sediul partidelor care au jucat un rol istoric la 1859 si la 1918 erau cu geamurile sparte de „oameni de bine”, iar pe 29 ianuarie erau complet vandalizate de mineri condusi de „civili”?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s