E România destul de liberă?

asr[…] Eradicarea saraciei nu poate fi facuta cu pretul distrugerii mediului si dislocarii oamenilor din casele lor. Nu putem pierde pentru totdeauna ceea ce este unic si de neînlocuit. In timpul dictaturii comuniste, România a pierdut imense parti de mostenire si Memorie; au fost distruse sate, orase, biserici si eco-sisteme, au fost dislocate populatii si s-au întâmplat tragedii la nivelul comunitatii, familiei sau la nivel individual.

Acum este timpul sa reconstruim, nu sa continuam distrugerea.

România este suficient de bogată ca să răspundă nevoilor fiecăruia. Dar România este destul de liberă pentru a refuza lăcomia cuiva. […]”

(Discursul Altetei Sale Regale Principesa Margareta a României la Roşia Montană, sâmbătă 30 iunie 2007)

2007, doamnelor şi domnilor! Iar prima propunere pentru infiinţarea unei comisii a Academiei Române pentru Roşia Montană a venit tot de la Principesa Margareta.

Să mă ierte manifestanţii unitisalvăm, dar nici unirea şi nici salvarea nu va veni fără un lider simbolic. Iar Principesa Margareta s-a dovedit în această situaţie nu doar un lider simbolic, dar şi un lider cu viziune. Citiţi documentul şi convingeţi-vă: repere morale, prezentare echilibrată, câmp de soluţii, paşii următori.

E chiar atât de greu să înţelegem că există liderul care să reprezinte cetăţenii în interesele lor de lungă durată atunci când guvernele aplică dictonul „dupa noi, potopul”?

E România destul de liberă pentru a-şi recunoaşte adevăratele bogăţii?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s