Un antrenament util

Liderii USL au propus referendum pentru Constitutie (tot una republicană, deci inacceptabilă pentru orice regalist) pe 25 mai.

Adaug pe lista de actiuni concrete (pe care am sugerat-o aici si aici) pentru restaurarea monarhiei:

7. Veniti la acest referendum şi votaţi NU. NU republicii. NU unei constituţii republicane. NU este primul pas spre un DA pentru monarhia constituţională

Referendumul nu va fi probabil validat (are nevoie de 50% prezenţă), dar număratoarea voturilor va arăta o majoritate monarhistă. Iată de ce:

Prezenţa la vot nu va depăşi 5 milioane. Monarhişti identificaţi de sondaje sunt mai mult de 5 milioane. Dacă dintre ei vin mai mult de jumătate la vot, vom fi mai multi decât cei care vor spune DA.

Repet, s-ar putea ca referendumul să fie invalidat din cauza prezentei scazute; începând de la sfârşitul acestui an pragul va coborî însă la 30% şi mi-e greu să cred că o vor ţine langa cu o constituţie republicană după ce vom fi dovedit la urne că suntem mulţi şi hotărâţi.

Anunțuri

4 gânduri despre “Un antrenament util

 1. Nu cred decit in statisticile pe care le-am…adaptat singur. Componenta liberala din USL va vota asa cum ii cere majoritatea, deci republican (din pacate, dar foarte probabil). Daca se va rezuma la marile orase, s-ar putea sa aveti dreptate (personal, repet ca nu cred); aici „republicanii” cred ca mai degraba se duc sa dea gata un carton cu mici si cirnati decit sa se duca la vot , pentru ca apoi duhnind multumiti (de ei insisi altfel cum?) sa se aseze la TV sa”mai vedem ce este prin lume”. Pacat !

  • Constitutia nu va fi promovată nici măcar de USL. Prezenta la vot ar fi in mod normal sub 25% la europarlamentare. Nu prea vad „republicanul” care să vina la vot doar pentru referendum. Aşa ca eu cred ca este o foarte buna ocazie de antrenament. Referendumul nu va fi validat, dar avem ocazia sa facem campanie si sa ne numaram la vot, nu in sondajele comandate de „ei”. S-ar putea sa avem deja majoritatea necesara si noi sa nu stim. Pentru ca pana la urma nu conteaza cati aclama sau injura in fata televizorului ci cati sunt activi.

   • Din pacate,votand NU le dati satisfactie basistilor,eu sunt simpatizant Regalist dar sunt membru P.N.L .Initiati referendum pentru Forma de guvernamant !

   • O sa initiem si referendumul pentru forma de stat. Dar explicati-mi de ce ar trebui sa neglijam si sa amanam intrarea decisiva in scena doar pentru a nu fi „confundati” cu basistii. Daca nu participam (si constitutia republicana n-o incaseaza), referendumul fie nu va fi validat (daca si basistii boicoteaza), caz in care ni se va propune iarasi (in iarna) o constitutie republicana, sau ramanem cu asta (tot republicana~).Dar exista si posibilitatea sinistra ca basistii sa vina sa spuna NU, sa se faca prezenta, si constitutia sa treaca si sa fie prezentata drept o mare „victorie” asupra basismului.
    Asa ca, din punctul meu de vedere, e momentul sa nu mai stam sa chibitam.
    Si ,la urma urmei, am ajuns sa ne definim actiunile in functie de ce vor zice sau vor face basistii??

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s