Neantul valah

Mă grabesc să spun că sintagma din titlu nu-mi apartine. Este nickul pe care si l-a ales un comentator la articolul despre dinastie reblogat pe tudorvisanmiu. Sustine valahul nostru că monarhia e o idee nocivă, „o idee vida in actualele conditii care nu a ajutat si nu va ajuta vreodata sa apara cetateni capabili responsabili”.

Tovarăşii cu propaganda, care umplusera tot spatiul carpato-danubiano-pontic numai cu Ceauşescu, s-au descurcat bine şi fără „Geniul Carpaţilor”. Noua temă cu variaţiuni a fost „Folosirea urii de sine la români pentru a crea neantul valah”.

Uitaţi-vă puţin la fraza de mai sus, in care tovarăşii se dau de gol: apariţia cetăţenilor responsabili intr-un viitor incert („vreodata”) înseamnă că, în viziunea autorului, ei nu exista acum (ce mult şi-ar dori să fie adevărat!). Când spune „nu va ajuta”, se teme, de fapt, ca e un mare risc ca monarhia constitutionala să strice edificiul minciunii (altminteri nu s-ar fi deranjat să combată o „idee vidă”!)

Ghinion, tovarăşi! Cetăţeni responsabili sunt deja mulţi şi mulţi dintre ei tineri, care vor trăi într-un viitor pe care nu îl veţi mai putea controla. Operaţiunea Neantul Valah va eşua.

Anunțuri

Un gând despre “Neantul valah

  1. Remarc un singur lucru: viteza cu care s-a mişcat! Eu am preluat articolul la 12:13, iar comentariul său a apărut la 12:42. În condiţiile blogosferei, asta îmi pare o viteză de commando! 🙂
    Referitor la „altminteri nu s-ar fi deranjat să combată o “idee vidă”, domnul nostru are o justificare în faptul că, pe lângă „vidă”, ideea de monarhie este şi „nocivă” («ce nociva e asa zisa idee de monarhie»)….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s