Ultima minciună republicană

O minciuna pe care au inghitit-o nemestecata si multi monarhisti declarati ar fi aceea ca nu putem sa schimbam republica cu monarhia constitutionala pana cand nu lamurim problema succesiunii la tron. L-am auzit cu uimire aseara chiar pe Theodor Paleologu sustinand ca succesiunea propusă de Majestatea Sa in 2007, prin modificarea Statutului Casei Regale, e o parere de care trebuie sa se tina cont, insa e doar o parere. A mai spus ca ar trebui sa existe o lista mai lunga de succesiune, pentru a nu ramane „descoperiti” in cazul unor „accidente”.

Adica republica asta e atat de buna incat ne indoim ca Principesa Margareta ar fi potrivita si republica asta e atat de trainica incat cerem o lista de succesiune pe 50 de ani?

Si daca inteleptii nostri barbati politici hotarasc ca principesa e doar o femeie si ca Principele Nicolae mai are de invatat ceva politica damboviteana, atunci problema e rezolvata: pentru ca monarhia nu e perfecta, mai bine ramanem cu republica asta mincinoasa, furacioasa, risipitoare si fara onoare!

3 gânduri despre “Ultima minciună republicană

  1. „Propunerile” facute de Majestatea Sa nu pot fi supuse comentariilor, nici macar celor facute de dl. Paleologu. Cine este ăla? De ce sa tinem cont de asa ceva?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s