24 de fotografii cu regele Mihai (15): Despre curaj si pricepere

 Michael King. Asa l-au cunoscut angajatii de la Learjet. Au crezut ca „Rege” e numele  de familie. Nu-si puteau imagina ca omul acesta tacut si priceput este chiar nepotul acelei „Queen of Romania” care ramasese in memoria americanilor (si chiar in replici hollywoodiene) ca o ilustrare perfecta a stralucirii regale.

Dar „Regele” era chiar Rege. Cu R mare. Venind din istoria mare. Unde daduse dovada de curaj si pricepere. Intr-un ceas greu al istoriei tarii sale, fusese nevoie sa recurga la aceste calitati personale pentru a repara ce mai putea fi reparat din ceea ce stricasera tatal sau (care avusese pricepere, dar nu avusese destul curaj) si Maresalul Antonescu (care avusese curaj, dar nu avusese suficienta pricepere, nici militara, nici politica).

Michael King a fost pilot de incercare. Pilot de incercare pentru o companie care inova in aviatie. Asa ca aveai nevoie de curaj pentru a te urca in avion si de pricepere pentru a ajunge de fiecare data la destinatie.

Pilotarea tarilor e mai grea sau mai usoara? Pentru Michael King/Regele Mihai s-ar putea sa fie la fel pentru ca are cele doua calitati cerute in ambele meserii: curaj si pricepere.

Reclame

Un gând despre “24 de fotografii cu regele Mihai (15): Despre curaj si pricepere

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s