O vaca tuberculoasa

In emisiunea „Intre bine si rau” din 12 noiembrie 2013, tema in tezbatere a fost „Republica sau monarhie?”. Doi dintre cei trei compomenti ai echipei prorepublicane au reusit performanta sa nu aduca niciun argument pozitiv pentru republica, rezumandu-se la asa-zisul „argument pragmatic” („schimbarea ar fi prea complicata”). Domnul Florin Iaru a avut onestitatea sa incerce o pledoarie pentru republica. Iar argumentul cel mai „induiosator” a fost alegoria vacii tuberculoase.

Asadar, taranul (adica noi, poporul) a tinut vaca (republica de dupa 1989) in frig, intr-un grajd distrus si vaca a facut tuberculoza. Iar acum, taranul, in loc sa incerce sa vindece vaca, vrea o alta vaca. E corect? se intreaba domnul Iaru, de mai sa ne crape obrazul noua, regalistilor care vrem sa sacrificam miseleste vaca republicana.

Domnule Iaru, daca republica ar fi o vaca doar suspecta de tuberculoza ea ar fi imediat sacrificata, conform legilor sanitar veterinare in vigoare (vezi Ordinul 49/2010 al ANSVSA, anexa 4).

Un alt republican din public a continuat alegoria spunand ca important e cine mulge vaca. Ii raspund si domniei sale: indiferent cine mulge vaca, laptele contine bacilul tuberculos. Iar daca s-ar incerca vindecarea, laptele ar contine cantitati mari de antibiotice nocive pentru urechea, rinichii si creierul celui care il consuma.

Asa ca eu zic sa facem tot ce e omeneste posibil pentru vaca tuberculoasa: sa ii asiguram o moarte fara dureri.

Anunțuri

2 gânduri despre “O vaca tuberculoasa

  1. Pingback: Vaca sacra si restauratia asiriana | Dan Ghenea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s