[Carol I nu s-a mutat în “locuințe naționalizate”]

„Independența Țării și Unirea noastră s-au petrecut în monarhie.  Carol I și Ferdinand s-au născut în afara României,  dar s-au dovedit buni patrioți. Carol I a plătit cu banii lui proprii construirea casei Sale și nu s-a mutat în “locuințe naționalizate”. Republica populară a fost impusă nouă de către o sumă de criminali susținuți cu baionetele sovietice. România a renăscut acum. Și, natural, fiecare este îndreptățit să aibă preferințe despre viitor. Dar nu vom avea viitor dacă nu avem curajul să privim trecutul. […]

Cum am spus foarte des, democrația nu e un sistem de guvernare, ci un mod de a trăi.  Ea nu depinde numai de alegeri libere, de o mass-media și de o justiție libere, oricât de necesare ar fi toate acestea. Cel mai important în democrație este legitimitatea istorică și un sens al toleranței.”

Cititi intregul discurs al Regelui Mihai din 30 decembrie 1997 pe blogul Prinicipelui Radu. Merită.

5 gânduri despre “[Carol I nu s-a mutat în “locuințe naționalizate”]

  1. Majestatea Sa Regele Mihai este in mod sincer admirat si iubit de multi romani.Ce pacat ca in majoritate am pierdut scara de valori .
    Un popor fara o elita valoroasa este dezorientat si ior de manipulat

  2. Majestatea Sa Regele Mihai este in mod sincer admirat si iubit de multi romani.Ce pacat ca in majoritate am pierdut scara de valori .
    Un popor fara o elita valoroasa este dezorientat si usor de manipulat

  3. Monarhia Constitutionala, reprezinta simbolul de varf al democratiei si al demnitatii tuturor Romanilor: ea este forma de guvernamant cea mai democratica: Regatul Romaniei, reprezinta Romania Mare iar Republica, reprezinta o romanie ciuntita asa dupa cum se afla acum, ca urmare a dezmembrarii tarii de catre comunistii-tradatorii romani din conducerea de atunci sub cisma bolsevica. Atat si nimic mai mult.Dar cate nu sunt de spus?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s