Pixul lui Stalin si pixul lui Hitler

Daca maine cineva ar taia cu pixul cuvantul presedinte, oriunde apare in textul Constitutiei, si ar scrie deasupra Rege si daca ati afla de la radio ca Regele/Regina s-a instalat la Cotroceni, ar fi destabilizata Romania?

Nu cred ca s-ar gasi macar 100 de oameni care sa protesteze imediat la Cotroceni. Nu cred ca ar fi macar 10 000 in toata tara care sa isi afirme deschis optiunea pentru revenirea la republica in urmatoarea sapatamana. Nu cred ca s-ar gasi 100 000 care sa semneze o petitie online in urmatorul an.

Ar fi destabilizata insa acea clica a urmasilor lacheilor lui Stalin. Pixul lui Stalin a decis abolirea monarhiei in tara careia creionul bont al lui Molotov i-a luat tinutul Herta.

Pixul lui Stalin are mai multa legitimitate decat pixul lui Hitler?* Pentru ca tarile in care pixul lui Hitler a abolit monarhia (Norvegia, Olanda, Belgia, Luxemburg) au revenit la monarhie dupa infrangerea lui Hitler, dar tarile in care Stalin a abolit monarhia au ramas republici pana in ziua de azi, la 22 de ani de la desfiintarea Uniunii Sovietice.

Sigur, se vor gasi destui scrupulosi sa imi spuna ca nu e democratic sa tai cu pixul prin Constitutie.

Fie. Atunci sa fie la fel de scrupulosi si sa ceara Parlamentului, pur si simplu, refacerea votului pentru republica (in mod cert nestatutar) din seara zilei de 30 decembrie 1947. Daca raportul domnului Petru Groza va fi votat si azi cu 2/3 din voturi (nu cer unanimitate si urale furtunoase ca atunci!), atunci sa fim republica. Daca nu, sa ramanem ce-am fost cand ne-a fost mai bine: Regatul României.

*Foarte probabil, nici Hitler, nici Stalin nu au folosit pixuri.
Reclame

3 gânduri despre “Pixul lui Stalin si pixul lui Hitler

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s