Casa Regală e în pas cu timpul

Excelenta punere la punct a lui Val Vâlcu pe dcnews:

Greșit, în opinia mea, este să speri ca o femeie să ajungă președinte. Există, întra-devăr, o femeie care are prestanță, a studiat la Edinburgh, a lucrat în câteva universități britanice, a avut o carieră prestigioasă în Organizația Mondială a Sănătății și la ONU, a înființat și condus o fundație care a derulat sute de proiecte, pentru România.

Majestatea Sa Regele Mihai a desemnat-o Principesă Moștenitoare a României și i-a încredințat misiunea de Custode al Coroanei: ASR Principesa Margareta a României. Până să se hotărască politicienii să promoveze femei la conducere, Casa Regală a consacrat egalitatea de gen, printr-un gest simbolic.[…]

Revenirea la monarhia constituțională ar da șanse egale bărbaților și femeilor din Casa Regală să reprezinte statul.

Reclame

9 gânduri despre “Casa Regală e în pas cu timpul

 1. Nu cred ca regalitatea mai are ca cauta in aceste timpuri, sau ca are cum sa fie in pas cu epoca actuala. La muzeu cu vestigiile medievale !!!

  • Domnule Teodorescu,
   Evul mediu romanesc s-a incheiat gratie sincronizarii cu Europa realizate in timpul marilor regi ai Romaniei. Dupa marea rupere de Europa pe care a produs-o republica populara, am ajuns, in anii 80, foarte aproape de comuna primitiva. Asa ca la muzeu cu comunismul si republica.

  • Nu există niciun motiv serios pentru ca monarhia să nu fie restaurată în România. Argumentele dvs. nu rezistă ! De ce nu „ar mai avea ceva de căutat regalitatea în aceste timpuri” ? De fapt, monarhia este o formă de organizare a statului ce se dovedește a fi perfect funcțională. Nu o spun doar eu, știm bine că există state în lume organizate ca monarhii și care funcționează. De ce nu sunt ele în pas cu epoca actuală ?

 2. Dacă bolşevicii nu ne-ar fi invadat ţara, forma de guvernământ ar fi rămas monarhia constituţională, am fi trăit într-o normalitate şi am fi avut o conducere legitimă. Dl. Teodorescu ar fi avut o altă mentalitate nu cea pervertită ca rezultat al spălării creierelor de regimul comunist. Urmele lăsate din păcate nu s-au şters şi vom scăpa greu de ele ţinând seama că mulţi din responsabilii cu educaţia tinerilor au rămas încremeniţi în aceeaşi mentalitate cu a d-lui Teodorescu. Dar speranţa moare ultima iar Dumnezeu nu ne-a părăsit. Se mai întâmplă minuni.

  • Minunile s-au intamplat deja. Faptul ca avem inca printre noi un rege coborat direct din cartea de istorie, faptul ca un om la 92 de ani este sprijinit azi de milioane de tineri, faptul ca exista o succesiune viabila si asumata pe doua generatii sunt minuni care ne-au fost deja aratate. E randul nostru sa facem ceva. Regii nostri sunt regi prin mila lui Dumnezeu si vointa nationala. Mila lui Dumnezeu s-a revarsat cu asupra de masura; ramane sa se exprime clar vointa nationala.

 3. Hm…..se contrazice putin! Daca este gresit sa speri, ca o femeie sa ajunga presedinte, atunci sa aleaga un barbat din Familia Regala care sa candideze ca presedinte, nu? Incurcate sunt caile Domnului!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s