Niciun lucru nu e rau daca-l faci cu dumnezeu

„N-are niciun dumnezeu” se spune despre un lucru prost facut sau fara rost. Sunt multe asemenea lucruri in România. Sau despre un om care nu are repere sau directie in viata. Si sunt din ce in ce mai multi oameni care nici nu-si mai pun problema reperelor sau a directiei.

Tot o formulare populara este cea din titlu: „Niciun lucru nu e rau daca-l faci cu dumnezeu”. Se spune despre lucrurile facute cu temei si cu folos. Si se intampla ca zicala populara sa se fi intalnit cu deviza care a stat pe stema României in anii sai cei mai buni: Nihil sine Deo. A fost adusa de printul strain care a jurat sa fie român si s-a tinut de cuvant cu asupra de masura.

In comisia pentru revizuirea constitutiei s-a propus ca Nihil sine Deo sa redevina deviza României. S-au gasit suficiente voci impotriva pentru ca propunerea sa nu fie adoptata. Unul dintre motivele de respingere a fost ca deviza „este legata de un anumit regim politic” si ar fi nepotrivita pentru o republica. Serios? Cea mai veche si cea mai mare republica democratica a lumii si-a stabilit ca deviza (in 1956!) In God we trust. 

Cine se teme de deviza singurei Românii adevarate? Impostorii. Cei care nu au si nu vor sa aiba memorie si rost. Cei fara niciun dumnezeu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s