Stabilitate regala sau minciuni care ne dezbina?

Alegem continuitatea unei dinastii care  a intemeiat, a inaltat si a pastrat Romania?

Sau vrem presedinti care scufunda România, din orbire partizana, din nepricepere, din proasta crestere si din lacomie? Pentru ca altfel de presedinti n-am avut de ales. Ce va face sa credeti ca vom gasi alt soi?

Mai bine deschidem ochii pentru a vedea ca Regele Mihai, un rege de care ar fi mandra istoria oricarei tari, are urmasi pe masura. Margareta a României este de 23 de ani  in mijlocul poporului sau, neincetand sa faca binele si sa creada numai binele despre noi. Daca tot vreti sa alegeti un presedinte in 2014, intrebati-l cum se gandea la viitorul Romaniei in august 1989, momentul din care Margareta a Romaniei a decis sa se dedice cu totul tarii sale.

Mai tragem de cateva ori la aceasta loterie mincinoasa a presedintilor, sau asteptam linistiti ca Margareta a Romaniei, in acel timp viitor Regina prin mila lui Dumnezeu si vointa nationala, sa lase locul unei noi generatii, asemenea Reginei Beatrix a Olandei (superb exemplu de transformare a unui moment de schimbare intr-unul de continuitate)?

Iar pe urmas il avem deja printre noi: e Principele Nicolae, cel care a avut in fata ochilor sai de copil imaginea ideala a unirii sub har a Regelui Mihai (bunicul sau) si a poporului român in binecuvantatele zile pascale ale anului 1992.

Dar poate ca vi se pare mai „democratic” sa ne dezbinam la fiecare 5 ani (sau chiar mai des!) pentru a alege alti si alti vanitosi care sa se instaleze in Palatul Cotroceni, casa intregitorilor României, Ferdinand si Maria, binecuvantata fie-le amintirea.

(din seria 7 avantaje ale monarhiei constitutionale)

Reclame

4 gânduri despre “Stabilitate regala sau minciuni care ne dezbina?

  1. Pingback: 7 avantaje ale monarhiei constitutionale | Dan Ghenea

  2. Eu sunt convinsa de spusele dumneavoastra – gandesc practic la fel. Dar cum sa facem ca tot mai multi romani sa-si mute privirile spre aceasta solutie si sa faca lucruri practice pentru a o realiza?

    • In primul rand, vorbind deschis despre asta de cate ori avem ocazia. In al doilea rand, sa facem gesturi care sa consolideze statulul Casei Regale (de exemplu, am putea orienta 2% din impozit catre Fundatia Principesa Margareta. In al treilea rand, sa votam impotriva oricarei constitutii republicane care ne-ar fi propusa la referendum. In al patrulea rand, sa strangem semnaturi pentru proclamarea zilei de 10 Mai ca sarbatoare nationala. Nu in ultimul rand, sa facem presiuni asupra alesilor nostri in Parlament pentru a face demersurile necesare pentru revenirea la forma de guvernamant legitima – monarhia constitutionala

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s